Novosti

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 18.10.2016. godine, određen je pritvor osumnjičenima V.S. i B.A. zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 2. Krivičnog zakona Republike Srpske. Pritvor se određuje zbog pritvorskih razloga iz člana 197. stav 1. tačka b) i g) Zakona o Krivičnom postupku Republike Srpske (''Službeni glasnik Republike Srpske'', broj: 53/12) i može trajati najduže mjesec dana, odnosno do 16.11.2016. godine.

Raspored dežurstava sudija za prethodni postupak

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 17.10.2016. godine, objavljena je presuda kojom je optuženi Đ.D. proglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 410. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, pa je sud optuženog na osnovu navedene zakonske odredbe i uz primjenu članova 32. stav 1. i 33. stav 1. osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca. Na osnovu člana 61. stav 1, 2. i 3. Krivičnog zakona Republike Srpske, optuženom je izričena mjera bezbjednosti – zabrana upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od jedne godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 15.10.2016. godine, doneseno je rješenje za određivanje pritvora osumnjičenom R.Đ. zbog zbog postajanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Rrepublike Srpske i člana 23. istog zakona. Pritvor prema osumnjičenom može trajati najduže jedan mjesec, odnosno do 12.11.2016. godine.

Izrečene mjere zabrane

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 14.10.2016. godine, doneseno je rješenje u krivičnom predmetu protiv optuženog G.V. zbog krivičnog djela teško ubistvo iz člana 149. stav. 1 tačka 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, u vezi sa članom 20. Krivičnog zakona Republike Srpske, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, po posebnom pritvorskom osnovu iz člana 197. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, o određivanju mjera zabrane i to: zabrana napuštanja prebivališta bez prethodnog odobrenja suda, privremeno oduzimanje pasoša i lične karte uz zabranu izdavanja nove putne isprave i lične karte, zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice Bosne i Hercegovine (zabrana putovanja), kao i naređenje optuženom za redovno javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 10.10.2016. godine, objavljena je presuda, kojom se optuženi G.S. proglašava krivim zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 233. stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 23. Krivičnog zakona Republike Srpske i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 10.10.2016. godine, objavljena je presuda, kojom se optuženi G.S. oglašava krivi zbog krivičnog djela razbojništvo iz člana 233.stav 2. u vezi sa stavom 1. i članom 23. Krivičnog zakona Republike Srpske i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 03.10.2016. godine, određen je pritvor osumnjičenom M.G. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanja iz člana 193. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske i razloga iz člana 197. stav 1. tačka v) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, koji može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana i časa lišenja slobode,tako da pritvor prema osumnjičenom može trajati najduže do 01.11.2016. godine, do 11 časova.

Lažna dojava o bombi u Okružnom sudu u Banjaluci

Zaposleni u Okružnom sudu u Banjaluci danas su bili evakuisani zbog lažne dojave o bombi postavljenoj u zgradi Suda. Nepoznati muškarac pozvao je, u 11 i 30 časova, centralu Okružnog suda u Banjaluci i prijavio da je na drugom spratu zgrade postavljena bomba koja će, kako je rekao, eksplodirati za 20 minuta. Službenici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, koji se nalazi preko puta zgrade suda, odmah su intervenisali, a osim radnika, evakuisan je i jedan pritvorenik koji se nalazio u pritvorskoj jedinici Suda. Policija je evakuisala i objekte u neposrednoj blizini i privremeno obustavila saobraćaj. Nakon protiv-diverzionog pregleda, koji su obavili pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a koji je trajao nešto više od jednog časa, ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

 

Odluka o prijedlogu za određivanje pritvora

Okružni sud u Banjaluci odbio je prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka za određivanje pritvora prema osumnjičenom Ž.K. zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela razbojništva iz člana 233. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske kao neosnovan, jer nisu ispunjeni uslovi za određivanje pritvora propisani članom 197. stav. 1. tačke a) i b) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske (Službeni Glasnik Republike Srpske, broj 53/12).

Strana 7 od 29

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>