Rekonstrukcija zgrade Okružnog suda u Banjaluci

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 18.10.2016. godine, održan je sastanak predsjednice Okružnog suda u Banjaluci Marije Aničić-Zgonjanin i kolegijuma sudske uprave sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, Ministarstva pravde Republike Srpske i preduzeća ''Integral inžinjering'', povodom informisanja o dinamici implementacije projekta rekonstrukcije Okružnog suda u Banjaluci.

Predstavnici izvođača radova preduzeća ''Integral inžinjering'' prezentovali su plan realizacije radova i podsjetili da je projektnom dokumentacijom predviđena nadogradnja četvrte etaže zgrade Suda, gdje će biti  smješten daktilografski biro, određen broj dodatnih prostorija neophodnih za rad i čajna kuhinja. Sud će, na drugoj etaži, dobiti još jednu salu za suđenja. Projektom je planirana i izgradnja lifta i renoviranje prostorije za čuvanje arhivske građe, što podrazumijeva i postavljanje novog poda i zamjenu dotrajalih elektroinstalacija. Predviđena je i adaptacija glavnog ulaza u zgradu Suda, što će doprinjeti većem stepenu bezbjednosti. Što se tiče trenutnog stanja, završeno je iskopavanje temelja i trenutno se radi na postavljanju armiranih betonskih potpornih stubova na koje će biti postavljene čelične konstrukcije. Planom je predviđeno da se tokom zime sa zgrade ne skida krov, da ne bi došlo do prokišnjavanja, te je planirano da se, u tom periodu, obavljaju radovi u unutrašnjosti objekta, među kojima je izgradnja lifta i sanacija sudske arhive.

 Predsjednica Okružnog suda u Banjaluci Marija Aničić-Zgonjanin je istakla značaj ovog projekta, a naročito činjenicu da će Sud dobiti savremen daktilografski biro, što će olakšati posao sudskoj administraciji i riješiti dugogodišnji problem ove institucije.

Podsjećamo, radovi na rekonstrukciji zgrade Okružnog suda u Banjaluci počeli su 15.08.2016. godine i trebalo bi da traju godinu dana.

211016-4 211016-3