Donešena rješenja o određivanju pritvora

DONEŠENA RJEŠENJA O ODREĐIVANJU PRITVORA PREMA OSUMNJIČENIMA ĆULUM SLAVIŠI, ŠAKIĆ SINIŠI I BABIĆ ALEKSANDRU I NAREDBE ZA IZDAVANJE POTJERNICA

Okružni sud u Banjaluci, po sudiji za prethodni postupak Olgi Malešević, postupajući po prijedlogu za određivanje pritvora i izdavanje naredbe o raspisivanju potjernice Okružnog tužilaštva Banjaluka broj T13 1 KT 0001664 10 od 14.05.2010. godine, dana 14.05.2010. godine donio je rješenje kojim je prema osumnjičenom Ćulum Slaviši zv. „Ćuli“ sin Milana i majke Slavice rođ. Smoljić, rođ. 27.12.1984. godine u Jajcu, sa prebivalištem u Banjaluci, Dragočaj bb, Srbin, državljanin RS/BiH, neoženjen, po zanimanje autolimar, nezaposlen, otac jednog djeteta, osuđivan, nalazi se u bjekstvu, odredio pritvor na osnovu člana 197. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku – prečišćen tekstu u trajanju najduže jedan mjesec dana, koji pritvor se ima računati počev od dana lišenja slobode osumnjičenog, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz člana 149. stav 1. tačka 4) u vezi sa članom 20. Krivičnog zakona Republike Srpske.

 

Naredbom od 14.05.2010.g. je na osnovu člana 452. stav 1 i 2 Zakona o krivičnom postupku, sudija za prethodni postupak donio je i naredbu za izdavanje POTJERNICE prema Ćulum Slaviši, koju će raspisati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske Centar javne bezbjednosti Banjaluka.

Okružni sud u Banjaluci, po sudiji za prethodni postupak Olgi Malešević, postupajući po prijedlogu za određivanje pritvora i izdavanje naredbe o raspisivanju potjernice Okružnog tužilaštva Banjaluka broj T13 0 KT 0001022 10 od 14.05.2010. godine, dana 16.05.2010. godine donio je rješenje kojim je prema osumnjičenima:

1. Šakić Siniše, zvanog „Kinez“ sina Milenka i majke Rajke, djevojački Vukša, rođen 21.06.1985.godine u Banjaluci, neoženjen, po zanimanju automehaničar, nezaposlen, po nacionalnosti Srbin, državljanin RS i BiH, nastanjen u Banjaluci, osuđivan, nalazi se u bjekstvu

2. Babić Aleksandra, zv.“Aco“ sina Miloša i majke Brankice, djvojački Dulić, rođen 21.07.1988.godine u Banjaluci, neoženjen, po zanimanju student, nezaposlen, po naconalnosti Srbin, državljanin RS, BiH, nastanjen u Banjaluci, osuđivan, nalazi se u bjekstvu.

Na osnovu člana 197. stav 1. tačka a) Zakona o krivičnom postupku – prečišćen tekstu ODREDIO PRITVOR u trajanju najduže jedan mjesec dana, koji pritvor se ima računati počev od dana lišenja slobode osumnjičenih, a zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 148. stav 1. u vezi sa članom 20. Krivičnog zakona Republike Srpske, na način da su se osumnjičeni Šakić Siniša i Babić Aleksandar počinili navedeno krivično djelo dana 28.02.2010.godine oko 17.30 časova u ulici Karađorđeva u blizini ugostiteljskog objekta „Bistro“, kretali svojim putničkim motornim vozilima a Ćulum Slaviša svojim putničkim motornim vozilom, kojim je upravljao Dejan Čajić sa suvozačem Kostić Dejanom, krećući se u suprotnom smijeru, okrenuli svoja vozila i krenuli jedni drugima u susret, a Šakić Siniša se u međuvremenu pridružio Piljagiću i Babiću sa svojim putničkim motornim vozilom pa kada su se ponovo susreli započeli pucati jedni na druge i to Ćulum sa jedne strane a Šakić , Babić i Piljagić sa druge strane, pri čemu je Ćulum Slaviša jednim projektilom pogođen u lijevo rame, zadobivši ustrelnu ranu.

Na osnovu člana 452. stav 1 i 2 Zakona o krivičnom postupku– prečišćen tekst, donijeta je i naredba za izdavanje POTJERNICE prema osumnjičenima Šakić Siniši i Babić Aleksandru, koju će raspisati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske Centar javne bezbjednosti Banjaluka.