Imenovana nova portparolka Okružnog suda u Banjaluci

U Okružnom sudu u Banjaluci od 01.09.2016. godine počela je sa radom portparolka Neda Spasojević. Sve zahtjeve za informacije ubuduće možete slati pismenim putem, odnosno službenim e-mejlom, na e-mejl adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Obavjest za stranke - Sedmica sudske nagodbe

 

Ovim putem želimo da Vas informišemo o provođenju aktivnosti "Sedmice sudske nagodbe" u Okružnom sudu u Banjaluci.

Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine u svim prvostepenim i drugostepenim  sudovima u Bosni i Hercegovini organizuje se provođenje aktivnosti "Sedmice sudske nagodbe".

Period implementacije aktivnosti je 01. - 17. oktobar 2016.godine.

Cilj organizovanja "Sedmica sudske nagodbe" jeste rješavanje što je moguće većeg broja predmeta mirnim putem, u skraćenom postupku, koji je ekonomičniji i brži za stranke. Na ovaj način se želi izvršiti pozitivan uticaj na efikasnost sudskih postupaka, te promjenu pristupa suda i stranaka rješavanju sporova, gdje se kao prioritet postavlja brzo i efikasno rješavanje, s akcentom na zadovoljstvo stranaka na ishod spora i uslugu suda.

 

Opširnije...

Produženje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 16.8.2016. godine, produžen je pritvor prema optuženom Radanu Vekiću, nakon što je protiv istog dana 16.8.2016. godine potvrđena optužnica, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo iz člana 149. stav 1. tačka 1) Krivičnog zakona Republike Srpske i razloga za pritvor iz člana 197. stav 1. tačka g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, tako da mu pritvor može trajati nakon potvrđivanja optužnice do izricanja prvostepene presude, a najduže tri godine, uz obaveznu kontrolu opravdanosti pritvora koja će se vršiti svakih dva mjeseca od dana donošenja posljednjeg  rješenja o pritvoru.

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 20.7.2016. godine, određen je pritvor prema osumnjičenom Goranu Vučkoviću zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju iz člana 149. stav 1. tačka 2. u vezi sa članom 20. Krivičnog zakona Republike Srpske i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 399. stav 1. istog zakona, te razloga za pritvor iz člana 197. stav 1. tačke a) i b) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Prema osumnjičenom pritvor može trajati najduže 1 mjesec, računajući od dana lišenja slobode, to jest najduže do 17.8.2016. godine.

Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 14.7.2016. godine, objavljena je presuda kojom je optuženi Milan Vukomanović proglašen krivim zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 410. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, pa je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 6 mjeseci. Optuženom je izrečena i mjera bezbjednosti - zabrana upravljanja motornim vozilom ''B'' kategorije u trajanju od 1 godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja mjere.

Strana 19 od 61

<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>