Objava presude

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 22.11.2016. godine, objavljena je presuda kojom je optuženi P.D. proglašen krivim zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 410. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske, pa je sud optuženog na osnovu navedene zakonske odredbe i uz primjenu člana 32. stav 1. i člana 33. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest mjeseci.

Na osnovu člana 61. stav 1, 2. i 3. Krivičnog zakona Republike Srpske optuženom se izriče mjera bezbjednosti – zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno u zatvoru ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 22.11.2016. godine, određen je pritvor prema osumnjičenoj J.K zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo ubistvo iz člana 148. stav 1. Krivičnog zakona Republike Srpske. Pritvor se određuje zbog pritvorskog osnova iz člana 197. stav 1. tačke a), b) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske i može trajati najduže jedan mjesec, odnosno do 20.12.2016. godine.

Raspored dežurstava sudija za prethodni postupak

Određivanje pritvora

U Okružnom sudu u Banjaluci, dana 21.11.2016. godine, određen je pritvor prema osumnjičenom M.O. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda iz člana 242. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Republike Srpske i postojanja posebnih razloga za pritvor iz člana 197. stav 1. tačke b), v) i g) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske. Pritvor prema osumnjičenom može trajati najduže jedan mjesec, odnosno do 19.12.2016. godine.

Posjeta studenata Okružnom sudu u Banjaluci

56Okružni sud u Banjaluci danas su posjetili studenti i studentkinje pravnih fakulteta iz Sarajeva i Banjaluke, koji su se tom prilikom upoznali sa radom Odjeljenja za podršku svjedocima i razgledali prostorije suda koje se koriste za pružanje podrške svjedocima. Studentima se na početku predavanja obratila predsjednica suda Marija Aničić-Zgonjanin koja ih je upoznala sa načinom rada i procesuiranja predmeta ratnih zločina pred ovim sudom, a predavanje je održala i rukovodilac Odjeljenja za podršku svjedocima Olga Lola Ninković. Ova vannastavna aktivnost dio je Radionice o međunarodnom kaznenom pravu i tranzicijskoj pravdi koju za studente prava organizuje Misija OEBS-a u Bosni i Hercegovini u saradnji sa pravnim fakultetima u Sarajevu i Banjaluci, Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, Sudom Bosne i Hercegovine i Okružnim sudom u Banjaluci.

Strana 14 od 62

<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>